iPhone Bataryanızın Çabuk Bitmeye Başlamasının Nedenleri ve Çözümleri 06NİS
iPhone Bataryanızın Çabuk Bitmeye Başlamasının Nedenleri ve Çözümleri

1.Örnek;
Günlük kullanımda telefonunuzu sadece konuşmak ve mesajlaşmak için kullanıyordunuz. Bir arkadaşınızın önerisi ile bir uygulama indirdiniz ve bu uygulamada vakit harcadınız
bu durum alışkanlık haline geldi ve sürekli uygulamayı kullanmaya başladınız. Bu durum cihazınızın işlemcisini, ramini ve dolayısıyla ekranınızı sürekli uyanık tutacağı için 
bataryanız normal kullanımdan daha hızlı gitmeye başlayacaktır.

2.Örnek;
Telefonunuzun kamerasını çok yoğun kullanmıyorsunuz. Bir anda kameranızın iyi kalitede fotoğraf ve video çekebildiğini anımsadınız. 4K videolar ve gittiğiniz yerlerde gördüğünüz şeyleri 
sürekli fotoğraflama alışkanlığınız oluştu. Bu durum bataryanızın hızlı tükenmesine sebep olacaktır.

Yukarıda verdiğimiz örneklerde de görüldüğü üzere bataryanızın hızlı bitmesi iPhonunuzu ne kadar süre ile kullandığınıza ve nasıl işlemler yaptığınıza bağlı olabilir.

Çözüm: Bu duruma uygulanabilecek en basit çözüm, kullanımınızı gözlemlemek ve gözlemleriniz sonucunda cihazınızı yoran uygulamaları daha az kullanmak olabilir.

#2 Arka Plan Uygulamaları

Arka planda çalışan uygulamalar sürekli olarak işlem yapmaya ve bildirim almaya devam eder bu durum cihazınızın ekranı kapalı olsa dahi arkada kendi kendine işlem yapmasına sebep olur.
Aslında bu durum uygulama geliştiricilerinin ele alması gereken bir konudur. Belirli bir süre kullanılmayan uygulamanın kapanması cihazın bataryası ve işlemci ömrü açısından faydalı olacaktır.
Şimdilik uygulama geliştiricileri böyle bir çözüm bulmadığına göre biz kendi çözümlerimize bakalım.

Çözüm 1: iPhone X modeline kadar olan tüm cihazlarında home tuşuna(orta tuş) çift tıklayarak arka planda çalışan uygulamaları kullanamayacağımız süre zarflarında üste kaydırarak kapatmak.
iPhone X ve üzeri modellerde ise ekranı açmak için yukarı kaydırırken birazda uzun süre parmağınızı ekranda tutmak arka planda çalışan uygulamaları gösterecektir.

Çözüm 2: Arka planda uygulama yenileme ayarınızı kapalı konuma getirebilirsiniz. Ayarlar> Genel> Arka Planda Uygulama Yenileme’ye gidin ve arka planda çalışmasını istemediğiniz tüm uygulamaları kapatın ve bataryanızı kurtarın.

#3 Bozuk Bir Batarya

Bataryalar zamanla ve kullanıma bağlı olarak tükenebilir. Veya bataryanız kullandığınız yan sanayi ürünler sebebiyle bozulabilir. Bu durumları günlük kullanımda gözlemleyerek anlayabilirsiniz.
Bunun dışında Ayarlar> Pil> Pil Sağlığı bölümüne gidin. Pil ömrünüzün ne kadar kaldığını ve servise gitmesi gerektiğini size bir uyarı olarak telefonunuz gösterecektir.

 

#4 Konum Servisleri

Konum servisleri sadece gerçekten ihtiyaç anında kullanılmalıdır. Konum servislerinizin sürekli açık olması tüm uygulamaların sürekli sizin yerinizi bulmak için arka planda 
savaş halinde olmasına sebep olur. Bu durum bataryanızı çok hızlı tüketir. 

Çözüm 1:  Ayarlar> Gizlilik> Konum Servisleri> seçeneğine gidip konum servislerini kullanmasını istediğiniz uygulamarı “Kullanırken” seçeneğini seçin.
Diğer tüm uygulamaları “Asla” seçeneğini seçerek biraz da olsa korumaya alabilirsiniz.
Çözüm 2: Konum servislerinizi tamamen kapalı tutun. Unutmayın sadece Haritalar uygulamasını kullanırken gerçekten ihtiyaç duyacaksınız!

Bu yazımızı iPhone bataryası hızla boşalan arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.:)

Sevdiklerinizle İletişimi Koparmayın...

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için e-posta, telefon veya iletişim formumuz aracılığı ile rahatlıkla irtibat sağlayabilirsiniz.